fbpx

BTW-teruggave

BTW teruggave op uw aangeschafte zonnepanelen als particulier

Voor particuliere installaties die op of na 20 juni 2013 zijn gefactureerd is het mogelijk om de betaalde BTW op de aanschaf van de installatie van de Belastingdienst terug te vorderen.Om het voor u als particulier simpel te houden heeft de Belastingdienst voor de verschuldigde BTW de onderstaande tabel opgesteld en hebben wij ter verduidelijking een rekenvoorbeeld opgesteld.

Opwekvermogen in
Wattpiek per jaar
Forfait 
 0 – 1.000  € 20
 1.001 – 2.000  € 40
 2.001 – 3.000  € 60
 3.001 – 4.000  € 80
 4.001 – 5.000  € 100

 

Vanaf het tweede jaar valt u onder de zogenaamde Kleine-ondernemersregeling waarbij zolang het per saldo te betalen BTW bedrag per jaar € 1.345 of minder is hoeft u dit bedrag niet aan de Belastingdienst te voldoen. Daarnaast kunt u er voor kiezen om bij de Belastingdienst een verzoek in te dienen om ontheffing van uw administratieve verplichtingen. Dit betekent dat u niet langer BTW aangifte hoeft te doen.Om in aanmerking te komen voor de teruggave van de BTW dient u de volgende stappen te doorlopen:

  1. – Aanmelden als ondernemer voor de omzetbelasting.
  2. – Invullen aangifte omzetbelasting.
  3. – Verzoek indienen ontheffing administratieve verplichtingen.

 

Bluehome is zichzelf er van bewust dat bovenstaande stappen vragen met zich mee kunnen brengen. Wij van Bluehome verzorgen dan ook graag bovenstaand traject met u. Daarnaast beschikt Bluehome over eigen specialisten die geregeld overleg hebben met de Belastingdienst, zodat u er zeker van kunt zijn dat de teruggaaf goed wordt geregeld.

De kosten voor het verzorgen van dit traject bedragen € 150,- exclusief BTW (€ 181,50 inclusief BTW). De BTW over deze kosten zullen wij opnemen in de BTW teruggave, waarbij u deze van de Belastingdienst terugontvangt.

Wilt u meer weten over het terugvragen van de BTW op uw aangeschafte zonnepanelen, neem dan nu contact op met Bluehome op
telefoonnummer 0186 610023 of stuur een e-mail naar info@bluehome.nl.