fbpx

Woongoed GO wint Passiefbouwen Award 2014

Op 12 februari jl. werd de Passiefbouwen Award 2014 uitgereikt.

Woongoed GO kwam hierbij als winnaar naar voren in de categorie woningen.

Een passief gebouw is vanaf de tekentafel al zo ontworpen, en wordt in praktijk ook zo gebouwd, dat het er in de zomer bijna vanzelf koel en in de winter bijna vanzelf warm blijft.
Dit kan uitsluitend worden bereikt bij specifieke ontwerpeisen, in combinatie met de juiste constructies en technische systemen. Bijvoorbeeld ligging van het gebouw op het zuiden, met grote ramen aan de zuidkant en kleine aan de noordkant. Hoge isolatiewaarden van het dak, muren, vloeren, deuren, kozijnen en glas. En als er een efficiënt verwarmingssysteem wordt aangelegd in combinatie met gebruikmaking van duurzame energiebronnen. Dit laatste heeft Bluehome opzich genomen.

Een passief gebouwde woning is dus, samenvattend, thermisch comfortabel, heeft een zeer goede kwaliteit binnenlucht en heeft een zeer laag energiegebruik. De energiebesparing kan oplopen tot tachtig procent. Daarnaast kan er dusdanig gebruik worden gemaakt van duurzame energie en energiebesparing, dat de woning zelfs energieneutraal wordt.

Bluehome is er trots op hier een steentje aan bij hebben mogen dragen en plaatste de zonnepanelen op deze passief gebouwde woningen.

Gefeliciteerd met deze prestatie van formaat!

 

Klik hieronder voor het volledige krantenbericht.

Woongoed flakkee